12/03/2018


Семінар-практикум «Використання сучасних інформаційних технологій у навчальному процесі як удосконалення професійної компетентності педагога»

30 листопада 2018 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся семінар-практикум  викладачів інформатики, комп’ютерних дисциплін та з професій «Обліковець», «Конторський службовець», «Секретар керівника (організації, підприємств, установи)», «Адміністратор», «Оператор поштового зв’язку», «Агент з організації туризму», «Агент з постачання», «Оператор комп’ютерного набору», «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», «Оператор комп’ютерної верстки» за темою «Використання сучасних інформаційних технологій у навчальному процесі як удосконалення професійної компетентності педагога».
          Відкрила семінар-практикум Таран М.В., методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області.
         Семенов Б.М., представник PowerCode Academy виступив з презентацією на тему «Використання систем управління проектами для підвищення ефективності виконання завдань». Розповів про використання сервісу Redmine в освітньому процесі педагогічними працівниками, його можливості, легкість застосування, доступність у будь-який час  та інші переваги.
         Семенова Л.О., методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області за допомогою презентації на тему  «Мікро-репозиторій – ефективний засіб розповсюдження передового педагогічного та виробничого досвіду», розповіла про призначення, складові та його переваги. Також вона запросила взяти участь педагогічних працівників у створенні власного мікро-репозиторію за темою «Формування сучасного освітнього середовища».
         Шоя В.К., викладач ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» підготувала матеріал на тему «Використання електронних засобів навчання». Учасники семінару-практикуму мали змогу створити інтерактивні завдання за допомогою наступних сервісів: мійклас, kahoot, plickers.com, ua.qr-code-generator.com, visnos.com.
         Єговцев О.Д., методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області провів майстер-клас на тему «Розробка веб-сайту» на прикладі Wix.com, під час якого педагогічні працівники спробували створити власний сайт.
         Таран М.В., методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області у рамках заняття «Використання тренінгових вправ у навчальному процесі для удосконалення професійної компетентності педагога» провела з учасниками семінару-практикуму тренінгові вправи: на знайомство та підсумок, розвиток уваги та креативності, вправи-руханки.
При підведенні підсумків методисти Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Таран М.В., Єговцев О.Д. подякували викладачам за плідну працю під час заходу та виступаючим педагогічним працівникам за креативний, позитивний та цікавий  семінар-практикум.

Немає коментарів:

Дописати коментар