3/22/2019


Вебінар «Організація індивідуального простору на уроках математики за допомогою ІКТ»
20 березня 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Організація індивідуального простору на уроках математики за допомогою ІКТ».
Токарчук А.В., викладач Запорізького авіаційного коледжу ім. О.Г. Івченка, розпочала свій виступ проблемним питанням «Як, навчаючи всіх на занятті, навчити кожного?». Для того, щоб вирішити це питання вона запропонувала учасникам вебінару під час освітнього процесу використовувати інформаційно-комунікаційні технології. Педагог переконана, що використання ІКТ на заняттях дозволяє: активізувати пізнавальну діяльність здобувачів освіти; забезпечити високу ступінь диференціації навчання; збільшити об'єм виконаної роботи на занятті; вдосконалити контроль знань; забезпечити доступ до різних довідникових систем, електронних бібліотек та інших інформаційних ресурсів.
Анжела Валентинівна у своїй педагогічній діяльності ІКТ використовує: для супроводу пояснення навчального матеріалу, в якості роботи на заняттях з електронними підручниками; для організації домашньої самостійної роботи. Спікер разом з колегою та студентами створили сайт для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з математики, де здобувачі освіти мають змогу пройти тестування, розв’язувати рівняння, вирішувати задачі, будувати графіки функцій та геометричні фігури.
На завершення виступу викладач підвела наступні підсумки, що: IКТ підвищує загальний рівень освітнього процесу; посилює мотивацію навчання і пізнавальну активність здобувачів освіти; сприяє формуванню індивідуального простору на заняттях; спонукає викладачів знаходитись в творчому пошуку дидактичних інновацій. І наостанок, закликала колег: «Ніколи не бійтесь починати щось нове!».
Учасники вебінару висловили подяку доповідачу за актуальний, змістовний та  корисний виступ.

Немає коментарів:

Дописати коментар