11/22/2019


Вебінар «Активізація пізнавальної діяльності на заняттях як засіб підвищення якості навчання»
21 листопада 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Активізація пізнавальної діяльності на заняттях як засіб підвищення якості навчання».
Оксана Чепурна, викладач фізики Запорізького авіаційного коледжу ім. О.Г. Івченка, на початку свого виступу звернула увагу, що під активізацією навчально-пізнавальної діяльності розуміють підвищення рівня усвідомленого пізнання об'єктивно-реальних закономірностей у процесі навчання. А методи, прийоми активізації повинні враховувати рівень пізнавальних здібностей здобувачів освіти, бо непосильні завдання можуть підірвати віру у свої сили і не дадуть позитивного ефекту.
Пані Оксана навела приклади застосованих методів, які використовує на своїх заняттях для активізації пізнавальної діяльності у здобувачів освіти. Серед них: метод «шпаргалка», виготовлення буклету, створення «авторського посібника» та складання відеозвернення «моє відеоповідомлення». А також педагогу подобається використовувати традиційний метод «заняття змагання».
Олена Дубей, викладач української мови і літератури Запорізького авіаційного коледжу ім. О.Г. Івченка, ознайомила учасників вебінару з деякими методами навчання, які використовує також і  під час підготовки до ЗНО. Це методи: «третє зайве», «асоціативний ланцюжок», «сюжетний ланцюжок», «літературний диктант» та «бліц диктант». Пані Олена наголосила, що представлені методи допомагають здобувачам освіти краще засвоювати навчальний матеріал та активізують пізнавальну діяльність.
Завершили спікери виступ висловом: «Успішний студент – мотивований студент!».

Немає коментарів:

Дописати коментар