1/21/2020

Вебінар «Формування навчальної мотивації у здобувачів освіти. Теорія і практика»
20 січня 2020 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Формування навчальної мотивації у здобувачів освіти. Теорія і практика».
Кристина Павлова, викладач Запорізького авіаційного коледжу ім. О.Г. Івченка, на початку свого виступу акцентувала увагу учасників вебінару на вимогах сьогодення до здобувачів освіти. Перелічила на слайдах презентації, що їм необхідно:  мати навички роботи з різними джерелами інформації; бути готовим до безперервної самоосвіти і ділової комунікації, дій у нестандартних ситуаціях та до співробітництва; приймати рішення та критично мислити. Пані Кристина вважає, щоб досягти мети формування творчої особистості, необхідно змінити позицію здобувача освіти в освітньому процесі. І для того щоб він включився в роботу, потрібно ставити завдання перед ним у ході освітньої діяльності так, щоб вони були не тільки зрозумілі, але і внутрішньо прийняті й значимі для нього. Педагог наголосила, що навчальна праця цікава тільки тоді, коли вона різноманітна. На підставі зазначеного вище пані Кристина та її колега Лариса Пономарьова створили  історико-правничий гурток «Ерудит». У ході виступу навела приклад роботи гуртка у формі ділової гри: «Я обираю президента України» та «Суд».
Лариса Пономарьова, викладач Запорізького авіаційного коледжу ім. О.Г. Івченка продовжила виступ ознайомивши слухачів із наступним видом навчальної діяльності гуртка – екскурсією та перелічила її основні функції. Продемонструвала на слайдах презентації фото із заняття-екскурсії з теми «Наш край в роки Другої світової війни». Звернула увагу, що однією із форм роботи гуртка також є проведення виховних заходів в актовій залі коледжу із запрошенням гостей, очевидців подій тощо.
Пані Лариса завершила виступ висловом Махатма Ганді: «Ми самі повинні стати тими змінами, які хочемо бачити у світі!»

1 коментар: