9/28/2016

 Вебінар - сучасна форма навчання
Вебінар – це сучасна форма навчання, яка проходить з використанням інтернет-технологій. Виглядає це як веб-сторінка, на якій розміщено: вікно ведучого вебінару, вікно чату учасників, вікно з файлами вебінару, вікно презентації.
  Вебінари дозволяють проводити он-лайн-презентації (Power Point), тренінги, синхронно переглядати сайти, відеофайли і зображення, спільно працювати з документами і додатками (Word, Excel і ін.). У вебінарі можуть брати участь від одного до декількох сотень чоловік, з них один або декілька виступають як ведучі вебінара (спікерів).
   Вебінару властива головна ознака семінару - інтерактивність. Інакше кажучи, викладач робить доповідь, слухачі задають питання і викладач відповідає на них. Можливість задавати питання представлена у чаті. На Вебінарі, як і на звичайному семінарі, є можливість взаємодіяти з ведучим, тобто виконувати його завдання, відповідати на його запитання і задавати свої.
  Переваги вебінару:
  • зручність для слухачів (сприйняття інформації у звичній обстановці, без сторонніх шумів і та. ін.);
  • інтерактивна взаємодія між доповідачем і слухачами, а також слухачами між собою;
  • висока доступність для «відвідування» слухачами;
  • враховуючи, що тема доповіді обговорюється не тет-а-тет, а з цілою групою, ваша доповідь здатна викликати цілий ряд питань і думок, що дає більш репрезентативний зворотній зв'язок з вашою аудиторією.

Немає коментарів:

Дописати коментар