6/02/2017

Вебінар «Методика викладання спеціальних дисциплін»
01 червня 2017 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області проведений вебінар на тему «Методика викладання спеціальних дисциплін».
Захаренко Ганна Степанівна, викладач ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник», під час вебінару звернула увагу, що спецтехнологія верстатників широкого профілю містить в собі інформацію з токарної, фрезерної, шліфувальної, свердлильної обробки, а також верстатів цих же груп, тільки з числовим програмним управлінням. Сучасні підручники не встигають за розвитком промисловості, тому вона використовує у своїй педагогічній практиці різноманітні методи. Один із яких – це метод зворотного зв'язку. Під час проходження виробничої практики на підприємстві учні мають певний досвід роботи з сучасним обладнанням та інструментами. Вони на уроках стають активними співрозмовниками, вносять свою інформацію і разом з викладачем конструюють концепцію уроку.
Також викладач  розповіла, що вона постійно підвищує свій педагогічний рівень: проводить відкриті заходи; бінарні уроки з колегами; допомагає учням готуватися до державної кваліфікаційної атестації на іноземних мовах, цим самим піднімає свій рівень знань цих мов; шукає цікаву та пізнавальну інформацію в мережі Інтернет, а потім її використовує для контролю знань.
Ганна Степанівна завершила свій виступ такими словами:
Яке гарне слово – профтех!
У ньому досвід одних, в ньому молодість тих!
В ньому труд і навчання, і загальний успіх!
Давайте пишатися, що ми із профтех!

Наприкінці вебінару учасники подякували спікеру за корисну, змістовну та цікаву доповідь.

Немає коментарів:

Дописати коментар