12/03/2018


Вебінар «Хмарні технології в діяльності ЗП(ПТ)О»
29 листопада 2018 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Хмарні технології в діяльності ЗП(ПТ)О».
Кулинич О.А., заступник директора з навчально-методичної роботи
 ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище», на початку свого виступу звернула увагу на хмарні сервіси, які є альтернативою сервісам
off-line. Олена Анатоліївна розповіла, що  хмаро орієнтоване освітнє середовище (ХООС), забезпечує умови доступності, персоніфікованості, самостійної освітньої діяльності, співпраці, розвитку творчих здібностей здобувачів освіти, а  також є дієвим інструментом, за допомогою якого сучасний педагогічний працівник в системі професійної освіти здатен забезпечити перехід від традиційної до інноваційної схеми взаємодії.
Вона навела приклади хмарних систем управління освітнім процесом: навчальна платформа Moodle, сервіс Google Classroom, MS Azure. У своїй педагогічній діяльності використовує наступні хмарні сервіси для контролю знань: інтерактивні та мультимедійні навчальні блоки LearningApps.org, онлайн тести, опитування, кросворди, Google форми.
Войтюк Т.М., викладач ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» у своєму виступі розповіла про освітній сайт який є складовою хмарного середовища. Тетяна Миколаївна розкрила наступні питання: навіщо потрібен сайт педагогу, для кого він створюється, типи, можливості, переваги.
На завершення викладач наголосила, що повноцінне використання хмарних освітніх ресурсів дозволяє гармонійно доповнювати і поєднувати традиційні методи з новими Інтернет-технологіями. Поширює можливості учнів у їх самостійній роботі, також сприяє зростанню творчої складової в діяльності і педагога, і учнів.
Наприкінці вебінару учасники подякували спікерам за дуже актуальну інформацію  та корисний виступ.

Немає коментарів:

Дописати коментар