1/31/2020


Вебінар «Інфографіка як засіб узагальнення вивченого матеріалу під час підготовки до ЗНО»
30 січня 2020 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Інфографіка як засіб узагальнення вивченого матеріалу під час підготовки до ЗНО».
Вікторія Орманжи, викладач української мови та літератури Економіко-правничого коледжу Запорізького національного університету, розпочала свій виступ наголосивши на актуальності обраної теми тому, що здобувачам освіти набагато легше засвоїти візуалізований та асоціативний навчальний матеріал. Вона ознайомила з призначенням, вимогами та можливостями використання інфографіки не тільки під час підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, а й в освітньому процесі у ході навчального заняття.
Пані Вікторія, опираючись на власний досвід, розповіла етапи розробки інфографіки, її переваги та недоліки застосування під час узагальнення вивченого матеріалу здобувачами освіти. Спікер на слайді презентації розмістила посилання на сервіси, які можна використовувати для створення інфографіки. Також звернула увагу учасників вебінару на свій найулюбленіший сервіс – Canva. До її переваг віднесла – зручність, бо можна працювати й на смартфоні, є готові шаблони, зрозумілий інтерфейс. Щодо недоліків – то це небагато інструментів, порівняно зі спеціальними сайтами, дизайни теж досить одноманітні. Педагог продемонструвала на слайдах презентації неправильні та вдалі приклади інфографіки.
На завершення виступу доповідач акцентувала увагу слухачів на ідеально створеній інфографіці, яка об’єднує найголовніше про твір, митця, мовне явище та підтверджує це схематичними малюнками, картами, діаграмами.

Немає коментарів:

Дописати коментар