2/18/2020


Вебінар «Драмогерменевтичні методи на заняттях з української мови та літератури»
17 лютого 2020 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Драмогерменевтичні методи на заняттях з української мови та літератури».
Олена Коваль, викладач української мови та літератури Економіко-правничого коледжу Запорізького національного університету, розпочала свій виступ звернувши увагу учасників вебінару на актуальність та ефективність застосування драмогерменевтичних методів в освітньому процесі. Вона розповіла, що ці інструменти допомагають здобувачам освіти через гру аналізувати та надовго запам’ятовувати інформацію, поєднувати різні елементи навчання, застосовувати гру у роботі з підлітками, адаптувати соціоігрові елементи до потреб молоді.
Пані Олена навела приклади методів, які використовує під час навчання: «Кубик Блума», «Картинна галерея. Виставка», «Асоціативний кущ. Виставка», «Лото», «Літературне лото», «Бачено-небачено», «Картки Домана», «Мнемонічні слова», «Місце розгортання подій», «Прототипи», «Епіграфи», «Присвяти», «Закохані пари», «Паспорт твору», «Головні герої», «Робота з ейдос-конспектом» та «Складання казок». У ході наведення прикладів драмогерменевтичних методів педагог розповіла, на яких тематиках та етапах навчального заняття їх застосовує.
На завершення виступу спікер наголосила, що драмогерменевтичні методи пропонує використовувати в освітньому процесі не тільки для засвоєння, узагальнення та систематизації знань, а й при підготовці здобувачів освіти до ЗНО.

1 коментар: