3/19/2021

Вебінар

«Використання різноманітних методів навчання у позаурочній роботі викладачів біології та хімії»

18 березня 2021 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою «Використання різноманітних методів навчання у позаурочній роботі викладачів біології та хімії».


Вікторія Должкова, Наталія Вертелицька викладачі ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» на початку свого виступу звернули увагу колег, що позаурочні заняття певною мірою вільні щодо вибору тематики і при її виконанні перевага надається більш самостійній роботі здобувачів освіти для розвитку їхніх творчих здібностей.

Спікери ознайомили учасників вебінару із цілями позаурочної роботи: зацікавленість навчальними предметами, виявлення схильностей та обдарувань, розвиток самостійності й творчості, професійна орієнтація учнів.

Панянки Вікторія та Наталія перелічили способи та методи, які вони використовували у позаурочній роботі – це вікторини, майстер-класи, екскурсії, ігри, зустрічі з видатними та поважними людьми, тематичні лінійки, «хімічні вечори», позакласні заходи на різні тематики, проєктна діяльність, проведення бінарних уроків і виховних годин, участь у конкурсах.

На завершення педагоги наголосили, що позаурочна робота є важливою складовою роботи викладача і надає можливість розвивати здібності здобувачів освіти та їх творчу активність, надати їм ґрунтовні й міцні знання з предметів, підвищити інтерес до навчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар