4/21/2017

Вебінар «Розвиток творчих здібностей учнів під час занять та позаурочної діяльності»
20 квітня 2017 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області проведений вебінар на тему «Розвиток творчих здібностей учнів під час занять та позаурочної діяльності».
Кириченко Віктор Анатолійович, викладач ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник», під час вебінару звернув увагу учасників на сучасні умови розвитку суспільства, які гостро поставили проблему формування творчої особистості. Також перелічив сучасні реалії дитинства, а саме: економічні, політичні, соціальні, культурні та моральні.
У ході вебінару спікер наголосив, що педагогічна діяльність – не ремесло, а мистецтво, що вимагає від виконавця високої професійної майстерності. Віктор Анатолійович акцентував увагу на тому, що під здібностями розуміють такі психологічні здатності людини, від яких залежить успішність придбання знань, умінь, навичок і вони закладені та існують в кожній дитині. Педагог поділився власним алгоритмом виявлення обдарованих дітей та на прикладах, зі свого досвіду, розповів про розвиток творчих здібностей учнів під час занять та позаурочної діяльності.

Викладач підвів підсумок  свого виступу звернувши увагу на те, що формування творчих здібностей в учнів – процес дуже складний, має свої особливості на кожному віковому етапі розвитку особистості, тісно пов’язаний з розвитком інтересів дитини, самооцінкою її успіхів у тій чи іншій діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар