4/20/2017

Семінар-практикум старших майстрів професійно-технічних навчальних закладів "Психологічний супровід педагогічних комунікацій"


Згідно з планом роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області на 2017 рік 19.04.2017  на базі ДВНЗ «Запорізький національний університет»  відбувся семінар-практикум  старших майстрів професійно-технічних навчальних закладів за темою «Психологічний супровід педагогічних комунікацій».
          На початку семінару-практикуму учасників привітав  директор Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Паржницький О.В.
          Із презентацією «Професійна підготовка фахівців на факультеті
соціальної педагогіки та психології» виступила
заступник декана з профорієнтаційної роботи факультету соціальної педагогіки та психології Лещенко О.Г. Вона розповіла про переваги і можливості спеціальностей, до яких готує їх факультет.
         Мосол Н.О., кандидат психологічних  наук знайомила із презентацією «Теоретичні основи професійного спілкування: функції, види, індивідуально-психологічні особливості» та розкрила таке: основні поняття спілкування; структуру; функції; різновиди; засоби; моделі поведінки педагога; темпераменти учнів, методи і засоби поведінки з урахуванням їх особливостей.
         Філь О.В., кандидат педагогічних наук підготувала практичне заняття «Практичні засади формування навичок ефективної педагогічної комунікації», під час якого провела вправу «Передача повідомлення» із п’ятьма учасниками семінару. Метою цієї вправи було показати, як змінюється інформація при її передачі від однієї людини до іншої. Також викладачем проведене тестування «Тест Томаса» та продемонстровано за допомогою малюнків, як розпізнати емоційний стан співрозмовника по його обличчю.

          При підведенні підсумків методисти Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Таран М.В.,  Немченко М.М. та учасники семінару-практикуму відзначили, що презентації та практичне заняття проведені на високому науковому та професійному рівні і подякували за співпрацю представникам вищого навчального закладу.


Тест Томаса (посилання активне)

ПРЕЗЕНТАЦІЯ МОСОЛ Н.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар