11/21/2017

Вебінар «Технологія проектного навчання як інструмент формування професійних та творчих компетентностей майбутніх фахівців швейного профілю»
20 листопада 2017 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар на тему «Технологія проектного навчання як інструмент формування професійних та творчих компетентностей майбутніх фахівців швейного профілю».
Джеланова Н.І., майстер виробничого навчання ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю», під час вебінару звернула увагу учасників, що ефективність розкриття творчого потенціалу майбутніх кваліфікованих робітників  значною мірою залежать від форм, методів, технологій організації педагогічної роботи та їх інноваційності.
Спікер розповіла, що однією із сучасних педагогічних інновацій є технологія проектного навчання. Суть технології  полягає у розвитку особистості в процесі свідомої мотивованої індивіду­альної діяльності в групі для реалізації спільного завдання. Робота над проектом передбачає розв'язання проблемних ситуацій, що потребує від учасників пошукових зусиль, спрямованих на розробку оптимальних шляхів його реалізації, публічний захист і аналіз підсумків.
У ході вебінару майстер виробничого навчання навела приклади проектів, здійснених навчальним закладом, а саме: «Квітка-душа», «Квітуча Україна», «Українські барви у сучасному одязі», «З Україною в серці», «Крізь століття». Педагог більш детальніше розповіла про  проект
«Квітка-душа», який створений на замовлення архієпископа Луки, метрополіта Запорізького і Мелітопольського. Він є особливим для училища, тому що – це приклад співтворчості всього педагогічного колективу. Колекція стала основним лотом благодійного аукціону. Зароблені кошти були спрямовані на допомогу хворим дітям – закупівлю обладнання для лікарень Запоріжжя та Запорізької області.
Наталія Іванівна наголосила,  що технології проектного навчання доводять ефективність та доцільність використання у навчальному процесі, сприяють кращому засвоєнню учнями професійних знань, вмінь і творчих навичок, спонукають й мотивують їх до самостійної дослідницької діяльності.

Наприкінці вебінару учасники подякували спікеру за змістовну, цікаву доповідь й величезну працю навчального закладу з підготовки творчого підростаючого покоління. 

Немає коментарів:

Дописати коментар