1/25/2019


Вебінар «Літературний дешифратор» на заняттях з української літератури»
24 січня 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Літературний дешифратор» на заняттях з укр

аїнської літератури».
Грушанська А.В., викладач Економіко-правничого коледжу Запорізького національного університету, на початку виступу розповіла про цілі методики та перелічила їх: зробити здобувачів освіти активними учасниками освітнього процесу, формувати вміння критично мислити, навчити творчо підходити до засвоєння теоретичного та практичного матеріалу, прищеплювати демократичні принципи у навчанні, розвивати навички роботи самостійно і в групах, виконувати творчі завдання.
Анна Володимирівна ознайомила учасників вебінару з етапами створення дешифратора: необхідно обрати тему; чітко сформулювати питання;  дібрати низку зображень, в яких можна зашифрувати правильну відповідь на питання; звернути увагу на те, що здобувачі освіти, переглядаючи зображення, мають побудувати асоціативний ряд, який дасть змогу отримати правильну відповідь; створити візіоряд на подану тему у комп`ютерних програмах, в яких можна використовувати зображення.
Педагог на слайдах презентації навела приклади завдань із використанням дешифраторів та запросила учасників взяти участь в інтерактивному занятті, і у чаті розшифрувати: закодований вислів з української літератури, про кого йде мова; назву твору, хто його автор; «чи добре ти знаєш твори Т. Шевченка»; «частини мови» з української мови.
На завершення спікер розповіла про практичне застосування методу та на яких етапах заняття можна використовувати, про його плюси та мінуси.
Наприкінці вебінари учасники подякували за цікаву, корисну, інформативну розповідь та побажали Анні Володимирівні творчих успіхів у подальшій педагогічній діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар