1/30/2019


Вебінар «Шляхи розвитку і удосконалення професійної компетентності педагога»
29 січня 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Шляхи розвитку і удосконалення професійної компетентності педагога».
Кукол О.О., викладач ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю», на початку виступу підкреслила, що самоосвіта – це безперервний процес саморозвитку та самовдосконалення. Давня мудрість говорить: «Хто стоїть на місті, той відстає». А хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У забезпеченні якісних результатів професійної підготовки кваліфікованих робітників особлива роль належить педагогу, його професійно-педагогічній компетентності.
Оксана Олександрівна у ході вебінару розповіла, які нові інформаційні технології вона почала використовувати з появою інтерактивної дошки у кабінеті. Педагог застосовує на своїх заняттях ментальні карти та детально розповіла на яких етапах уроку їх використовує. На слайд презентації винесла посилання, де можна скачати програми. Також вона застосовує на своїх заняттях презентації, які створюють учні і демонструють результати своєї роботи на уроках. Під час занять з предмета «географія» використовує мережу Інтернет, а саме – супутникові карти. Учні мають можливість мандрувати країнами світом.
Викладач поділилась власним досвідом використання електронних освітніх ресурсів у навчальному процесі, перелічила та ознайомила із основними.  Це – онлайн конструктор ігор та вікторин, сервіс для створення хмарки понять, багатофункціональні сервіси тощо.
На завершення спікер звернула увагу, що використання інтерактивної дошки допомагає зробити освітній процес більш цікавим, підтримувати з учнями інтерактивний зв’язок, вести з ними пряме спілкування.
Наприкінці вебінару учасники подякували за актуальну, корисну та інформативну розповідь.

Немає коментарів:

Дописати коментар