11/21/2019


Вебінар «Професійна етика, педагогічна майстерність педагога»
20 листопада 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Професійна етика, педагогічна майстерність педагога».
Оксана Ренгевич, майстер виробничого навчання ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» розпочала свій виступ висловом відомого німецького педагога Фрідріха Адольфа Вільгельма Дістервега: «Ціннісність навчального закладу визначається ціннісністю його педагогів». Пані Оксана підкреслила, що визначаючи професійно-педагогічну культуру педагога, слід розглянути такі поняття, як «професійна і педагогічна культура». Педагог перелічила їх складові, особливості та категорії.
Вона розповіла, що у закладі освіти обіймає посаду майстра виробничого навчання групи, які здобувають професію «Оператор комп'ютерного набору; секретар керівника (організації, підприємства, установи)». І на її думку, професійна етика цих професій є дуже схожою між собою. Адже їм притаманна одна і та ж деонтологія, тобто схожі основні практичні засади.
Під час вебінару спікер ознайомила з такими питаннями: загальна і професійна культура педагога; професійна етика педагога у системі «педагог-учень»: під час проведення уроків, під час проведення позакласних заходів; професійна етика педагога в системі «педагог-батьки»; професійна етика педагога в системі «педагог-педагог»; підвищення професійної майстерності шляхом самоосвіти. Пані Оксана розкрила кожне з цих питань, продемонструвавши на слайдах презентації використанні форми і методи роботи з власного досвіду.
І на завершення заходу зауважила, що педагогічна діяльність вимагає від людини певних неабияких вольових якостей: витримки, терпіння, послідовності, наполегливості, самовладання.   
Учасники вебінару висловили подяку доповідачу за актуальний, цікавий та  корисний виступ.

Немає коментарів:

Дописати коментар