11/28/2019


Вебінар «Розвиток творчих здібностей учнів під час занять та позаурочної діяльності»
27 листопада 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Розвиток творчих здібностей учнів під час занять та позаурочної діяльності».
Анжела Прокоф’єва, викладач ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище», розпочала виступ звернувши увагу на своє педагогічне завдання: «Робота над молодою особистістю мені нагадує працю на землі, де, якщо не вклонитися їй до поту, щоб витягнути сорняки,  вспушити землю, то й не зросте гарна, красива квітка. На радість собі й оточуючим!».
Пані Анжела розповіла, що творчі здібності здобувачів освіти демонструються у роботах на всеукраїнських, обласних та міських конкурсах: «Знай і люби свій край»; «Моя новорічна мрія»; «Писанковий рай» та ін. На слайдах презентації представила: Великодній майстер-клас з паперової пластики та різдвяний майстер-клас з живопису і флористики у православному храмі Запоріжжя.
Євген Прокоф’єв, викладач ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище»,  процитував своє педагогічне кредо висловом В. Сухомлинського: «Не витрачай свій час у марній боротьбі за досконалість, просто прагни зробити все якнайкраще. Любити кожного учня таким, яким він є:  талановитим чи не дуже, веселим чи сумним, спокійним чи непосидючим... Спілкуватися з ним, навчати й радіти, бо учень – це свято, яке триває доти, доки ти разом з ним».
Пан Євген продемонстрував фотоматеріали з пленеру під час роботи гуртка «Студія».  Також педагогами було проведено безліч майстер-класів: з живопису у Палаці дитячої та юнацької творчості; з «ала-прима» у Нікопольській школі мистецтв та у загальноосвітній школі Запоріжжя № 37; з академічного рисунку у школі мистецтв № 3; профорієнтаційний з декупажу у загальноосвітній школі № 15; з написання картини для продажу на аукціоні, з метою одержання коштів на придбання апаратури у відділенні дитячої кардіології, для обласної дитячої лікарні, присвячений Дню захисту дітей, у Дубовому гаю та багато інших.
Учасники вебінару висловили подяку спікерам за творчий, цікавий та яскравий виступ, побажали доповідачам творчих успіхів та наснаги у своїй педагогічній діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар