11/13/2020

 

Вебінар «Впровадження модулю «Чирлідинг» на уроках фізичної культури у ЗП(ПТ)О»



12 листопада 2020 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Впровадження модулю «Чирлідинг» на уроках фізичної культури у ЗП(ПТ)О».

Вікторія Малахова, викладач ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти», розпочала свій виступ наголосивши, що здобувачі освіти повинні знайти вид спорту для себе, той від якого будуть отримувати задоволення. Вона вважає, що предмет «Фізична культура» має бути іншим, і за основу потрібно брати не нормативи, а задоволення, яке отримають здобувачі освіти після уроку.

Пані Вікторія розповіла, що під час навчальних занять опановує та впроваджує такі новітні технології як: йога, шейпінг, аеробіка і «Чирлідинг». Педагог наголосила, що сьогодні головною метою сучасних уроків фізичної культури є формування навичок встановлювати зв’язки з природою, керувати своїми емоціями, поведінкою, рухами, досягти гармонії між тілом і духом. А сучасна програма з використанням фітнес-технологій, йоги, чирлідингу спрямовані на підвищення інтересу здобувачів освіти до уроків фізичної культури і залучення їх до систематичних занять фізичними вправами, та підвищенню рівня фізичної підготовленості.

У ході вебінару викладач розповіла учасникам про: визначення «чирлідингу», його історію; кроки впровадження модулю «чирлідинг» на уроках фізичної культури; планування занять і розподіл навчального матеріалу; загальну характеристику засобів чирлідингу; підсумок впровадження варіативного модулю «Чирлідинг» у ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти». Велику увагу приділила базовим положенням рук і ніг у чирлідингу, видам хлопків та стрибків, стантам.

Також спікер ознайомила колег з базовими рухами чирлідингу, рівновагою; піруетами на двох ногах, малими піруетами на одній нозі; елементами на гнучкість; акробатичними елементами; розучуванням кричалок.

На завершення свого виступу доповідач підвела підсумок, що організація занять здобувачів освіти черлідингом у рамках предмету «Фізична культура» здатна в комплексі вирішити низку оздоровчих, виховних, розвивальних завдань: підвищити мотивацію до занять фізичними вправами; оптимізувати рухову активність; покращити фізичну підготовку; забезпечити розвиток витривалості; гнучкості; швидкості; виховання організованості; толерантності; комунікабельності; товариськості; організаторських здібностей, а також стійкого  інтересу до здорового способу життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар