1/20/2021

 

Вебінар «STEM-урок: розвиток комунікативної компетентності на уроках географії (дистанційно)»

19 січня 2021 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«STEM-урок: розвиток комунікативної компетентності на уроках географії (дистанційно)».


Анна Лежавська, викладач Бердянського економіко-гуманітарного коледжу Бердянського державного педагогічного університету на початку свого виступу розкрила значення абревіатури
STEM та наголосила на актуальності використання цього підходу в освітньому процесі. Розповіла, що під час проведення навчальних занять у такому форматі здобувач освіти отримує більше автономності, вчиться бути самостійним, приймати власні рішення та брати за них відповідальність.

Пані Анна  навела приклад застосування освітнього тренду STEM під час викладання предмета «Географія», а саме: у форматі «хакатон». Вона розповіла про види завдань триденного заходу та перелічила сервіси, за допомогою яких здійснювалось їх виконання. Спікер продемонструвала відео виконаних завдань здобувачами освіти, над якими вони працювали у процесі навчання.

На завершення вебінару педагог наголосила, що STEM-урок – це особливий підхід до вивчення предмета, що дозволяє одночасно і навчатися, і застосовувати технології та науки. І це надає можливість для створення нових інноваційних проєктів.

Немає коментарів:

Дописати коментар