10/31/2023

 

 Вебінар

«Розвиток професійних компетентностей здобувачів освіти ЗП(ПТ)О при проходженні виробничої практики»


31 жовтня 2023 року  Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області проведений вебінар за темою «Розвиток професійних компетентностей здобувачів освіти ЗП(ПТ)О при проходженні виробничої практики».

Людмила Осипенко, голова методичної комісії майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичного навчання ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей», на початку свого виступу звернула увагу учасників вебінару на необхідності розвитку професійної компетентності фахівця, його ділових та особистих якостей, рівня знань та умінь, моральної позиції.

Спікер розповіла, що ліцей має значні досягнення: ними була розроблена програма тренінгів для педагогічних працівників та здобувачів освіти щодо створення, забезпечення й реалізації складових освітньо-розвивального середовища закладу освіти.

Педагог наголосила, що для підвищення конкурентоспроможності випускників на ринку праці, у закладі освіти впроваджується професійне навчання за інтегрованими професіями, що дає позитивні результати. Вона вважає, що доцільно готувати здобувачів освіти в умовах виробництва. І цьому також сприяє дуальна форма навчання.

Пані Людмила відмітила, що під час дуальної форми здобуття освіти зростає і роль майстра виробничого навчання, вони постійно підвищують рівень своєї кваліфікації при проходженні стажування на підприємствах.

На завершення доповідач закцентувала увагу на тому, що розвиток професійних компетентностей здобувачів освіти ЗП(ПТ)О при проходженні виробничої практики є одним із найбільш актуальних завдань, а компетентний фахівець, затребуваний на ринку праці – головна задача закладу професійної освіти!

Немає коментарів:

Дописати коментар