1/30/2018

Вебінар «Впровадження інноваційних

форм виховання у процесі формування патріотично свідомої особистості в Запорізькому авіаційному коледжі ім. О.Г. Івченка»
29 січня 2018 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Впровадження інноваційних форм виховання у процесі формування патріотично свідомої особистості в Запорізькому авіаційному коледжі
ім. О.Г. Івченка».
Пономарьова Л.В., викладач Запорізького авіаційного коледжу
ім. О.Г. Івченка, на початку вебінару наголосила, що національно-патріотичне виховання молоді у сучасній системі освіти включає в себе взаємопов’язану діяльність викладачів та студентів щодо розвитку сукупності моральних почуттів і рис поведінки, а саме: любов до Батьківщини, відданість їй, активну працю на благо Вітчизни, примноження трудових традицій, звичаїв рідної країни, прагнення до зміцнення честі та гідності своєї держави, прив’язаність і любов до рідного краю, хоробрість, готовність захищати Батьківщину, дружба з іншими народами та любов до природи. Також на даний момент одним із головних напрямів в плані духовного та культурного виховання молоді України є покращення її психічного здоров’я – розвиток емоційної сфери, безпека в інтернеті й психологічне розвантаження.
 Тому в коледжі на весні 2017 року була створена Ініціативна група «Відроди і примнож». Яка організовує зустрічі студентів і викладачів з общинами сільських рад Запорізької області. Форма таких зустрічей – «Толока», тобто – сумісна діяльність з облагородження і поліпшення стану територій культурного відпочинку.
Новік Г.М., практикуючий психолог Запорізького авіаційного коледжу
ім. О.Г. Івченка, розповіла, що Толока зародила ще один цікавий напрямок –  вивчення та ознайомлення з красою і багатством своєї Малої Батьківщини.
Так була організована у вересні минулого року експедиція
«До витоків через століття».
Метою експедиції  була пропаганда любові до Рідного краю, бережливе ставлення до природи і укріплення здорового психологічного клімату взаємовідносин молоді у колективі.
На завершення виступу спікери наголосили, що проект тільки на початку свого шляху, але студенти вже роблять деякі висновки для себе. Сучасна молодь багато часу проводить з машиною:  ПК і телефоном, вона інформаційно ерудована, але страждає розвиток емоційної сфери, а це веде до психічного перевантаження. Даний вид роботи допомагає молоді отримати психологічне розвантаження і стати більш гармонійною особистістю.

Наприкінці вебінару учасники подякували спікерам за змістовну, цікаву доповідь та величезну працю з підростаючим поколінням.

Немає коментарів:

Дописати коментар