2/13/2018


Тренінг «Міжособистісні конфлікти у трудовому колективі»
9 лютого 2017 року на базі Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся психолого-педагогічний тренінг за темою «Міжособистісні конфлікти у трудовому колективі», який провели студентки 4-го курсу Запорізького національного університету факультету соціальної педагогіки та психології Нудьга Юлія та Діоба Юлія.
Метою та завданнями даного заходу було:
-         виявити особливості поведінки особистості у конфліктній ситуації;
-         навчити учасників засобам виходу з конфліктної ситуації;
-         профілактика виникнення конфліктних ситуації у командній роботі;
-         формування позитивного психологічного мікроклімату в колективі.
На початку тренінгу було оголошено правила заходу та особисті очікування кожного з присутніх. Перед тим, як перейти до теоретичного блоку, учасникам було запороповано взяти участь в обговоренні типових конфліктних ситуацій у трудових колекитвах. На базі запропонованих варіантів спікерами була представлена інформація про види та типи поведінки у процесі виникнення будь-якиї суперечливих моментів у міжособистісних відносинах.
Наступним етапом було проведення гри «Аварія на кораблі», метою якої було розвинути навички роботи у команді та вміння домовлятися без виникнення проблем у відстоюванні своєї позиції кожного учасника. Далі було розглянуто конструктивні та деструктивні конфлікти, після чого присутні намагалися знайти та обгрунтувати позитивні й негативні сторони конфліктів.
На заключному етапі було підведено підсумки заходу та запропоновано взяти участь у вправі, що передбачала обмін позитивними емоціями між учасниками шляхом побажання чогось приємного своєму колезі. Також було озвучено, чи справдилися очікування від тренінгу та озвучено свої емоції від даного тренінгу.
Учасники продемонстрували зацікавленість процесом та брали активну участь в обговоренні поставлених питань. Під час завершального етапу даного заходу присутні виразили свою вдячність ведучим за інформативний й продуктивний тренінг і висловили свою думку про ті враження та емоції, які їм вдалося отримати протягом його проведення. 

Немає коментарів:

Дописати коментар