2/15/2018


На шляху до креативного мислення
Проведення психолого-педагогічних тренінгів в організаціях – невід’ємна складова позитивного мікроклімату, джерело генерування нових ідей та підвищення працездатності співробітників.  Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області став чудовим осередком для впровадження такого виду діяльності.
 Наразі темою чергового заняття стало «Формування креативності співробітників під час робочого процесу». Як казав відомий американський психолог А. Маслоу: «Креативність – це творче спрямування, вроджено притамання всім, але що втрачається більшістю під впливом створеної системи виховання, навчання і соціальної практики». Саме тому завдання, які стояли перед спікерами, включали в себе:
- усвідомлення та подолання барєрів для прояву та розвитку творчого мислення;
- формування навичок та вмінь керування творчим процесом;
- визначення рис особистості та умов, що заважають прояву творчості;
- сприяння розвитку творчої уяви, сміливості та гнучкості мислення.
У ході тренінгу учасникам були запропоновані різноманітні завдання, які передбачали як індивідуальну, так і групову форми роботи. Присутні брали активну участь у розробці власного проекту, де потрібно було задіяти весь спектр творчості, вміння зацікавити, неординарність ідей та думок. Також визначилися з рисами характеру, які сприяють або перешкоджають прийняттю нових рішень.
Одним із етапів заходу було надання інформації про основні детермінанти на шляху до нового типу мислення. Після чого учасникам заняття була надана можливість відчути себе знавцями гри «Що? Де? Коли?» та «Відгадай пісню».
В заключній частині присутні висловили свою думку про те, що саме тому, що спікери надали можливість учасникам не обмежувати себе у виборі форм діяльності, вони отримали неабияке задоволення та позитивні емоції. А для того, щоб цей гарний настрій продовжувався ще деякий час, домашнім завданням було проведення вправи, що передбачала стати таємним ангелом для свого колеги шляхом жеребкування.
Даний тренінг подарував учасникам незабутні враження, позитивні емоції та натхення для подальшої роботи в організації.

Немає коментарів:

Дописати коментар