10/17/2019

Вебінар «Формування готовності майбутніх фахівців до підприємницької діяльності та їх підприємницької компетентності»

16 жовтня 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Формування готовності майбутніх фахівців до підприємницької діяльності та їх підприємницької компетентності».
Леся Дорохова, методист ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» на початку свого виступу звернула увагу на сумні реалії сьогодення: населення нашої країни має стійку тенденцію до скорочення. Перелічила чинники, які негативно впливають на якість людського капіталу. Вона розповіла про світовий досвід, який свідчить, що ефективний спосіб підвищення якості людського капіталу – це необхідність консультування з професійного розвитку та підприємницької діяльності. Тому, у квітні 2019 року на базі ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» відбулось урочисте відкриття першого у Запорізькій області Центру консультування кар’єрного розвитку та підприємницького успіху. Пані Леся ознайомила учасників вебінару з цілями Центру, його принципами роботи та завданнями.
Також розповіла, що заклад освіти бере активну участь у міських програмах, де відбувається зустріч з представниками бізнесу, цікаві та корисні тренінги, майстер-класи від професійних тренерів.
Людмила Джерелейко, заступник директора з виховної  роботи ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» ознайомила колег із перспективами та планом розвитку Центру. Пані Людмила наголосила, що сьогодні підприємницька діяльність охоплює нові об’єкти господарювання, збільшується та урізноманітнюється перелік суб’єктів діяльності, оновлюється механізм реалізації взаємин з замовниками та споживачами. І в цих умовах випускник ЗП(ПТ)О виступає активним суб’єктом на ринку праці, має можливість вільно розпоряджатись головним капіталом – своєю кваліфікацією.
На завершення заходу доповідачі висловили подяку за підтримку НМЦ ПТО у Запорізькій області, міській владі, міськрайонному центру зайнятості, соціальним партнерам, громадським організаціям. Спікери впевнені, що все вдасться і кожен їх випускник зможе реалізувати себе у майбутньому!

Немає коментарів:

Дописати коментар