6/07/2021

 

Вебінар

«Застосування проблемно-пошукового методу навчання на уроках української та зарубіжної літератури»

03 червня 2021 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою «Застосування проблемно-пошукового методу навчання на уроках української та зарубіжної літератури».

Жанна Чигілейчик, викладач ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» на початку своєї доповіді ознайомила учасників вебінару із етапами орієнтовної структури уроку із застосуванням технології проблемного навчання. Протягом свого виступу спікер продемонструвала проведення уроків зарубіжної літератури із застосуванням проблемно-пошукового методу: «Шарль Бодлер – французький поет ІІ половини ХІХ століття. Збірка поезій «Квіти зла» – «…жорстока книга, в яку я вклав усе своє серце…» та «Органічне поєднання буденного й фантастичного як характерні риси «магічного реалізму» в оповіданні Габріеля Гарсіа Маркеса «Стариган із крилами».

Пані Жанна розповіла про проведення здобувачами освіти науково-дослідної роботи «Особливості імпресіоністичної манери письма Михайла Коцюбинського у новелі «Intermezzo» та Антона Чехова в повісті «Степ», яка також спонукає до застосування проблемно-пошукового методу.

На завершення свого виступу доповідач наголосила, що головне для викладача в освітньому процесі – це створити умови для повноцінного розвитку здобувачів освіти, активізувати самий процес навчання, надати йому дослідницького та пошукового характеру і цим самим передати йому ініціативу в організації пізнавальної активності.

Немає коментарів:

Дописати коментар