6/10/2021

 

Вебінар

«Практичні рекомендації щодо роботи з дітьми-сиротами або дітьми, позбавленими батьківського піклування»

09 червня 2021 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою «Практичні рекомендації щодо роботи з дітьми-сиротами або дітьми, позбавленими батьківського піклування».

Марина Безрук, аспірантка кафедри соціальної педагогіки та спеціальної освіти Запорізького національного університету, начальник відділу підвищення професійних компетенцій надавачів соціальних послуг Запорізького обласного центру соціальних служб розпочала свій виступ із визначення понять «дитина-сирота» та «дитина, позбавлена батьківського піклування». Вона звернула увагу колег на різницю їх психолого-фізіологічних аспектів розвитку, формування і встановлення міжособистісних стосунків, становлення емоційно-вольової та інтелектуальної сфери.

Пані Марина перелічила причини та наслідки життєвого досвіду дітей цієї категорії через незадоволення основних потреб, і закцентувала увагу на результаті – проблеми соціалізації. Спікер, із власного досвіду, розповіла про ефективні форми й методи взаємодії зі статусними дітьми: формуванні поглядів та обміну інформацією, організації діяльності, стимулюванні оцінки і самооцінки, ігровій та терапії мистецтвом, концентрації на позитивному.

На завершення свого виступу доповідач відповіла на «болючі» питання учасників заходу та побажала всім присутнім терпіння, розуміння і творчих успіхів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар