1/31/2022

 

 Вебінар

«Національно-патріотичне виховання. Волонтерський рух – фундамент у вихованні свідомого громадянина України»

27 січня 2022 року  Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області проведений вебінар за темою «Національно-патріотичне виховання. Волонтерський рух – фундамент у вихованні свідомого громадянина України».

Ганна Бут, викладач ДНЗ «Мелітопольський професійний аграрний ліцей», переможниця у Global Teacher Prize Ukraine 2021 за номінацією «Кращий учитель громадянської освіти», з присвоєнням звання «Заслужений працівник освіти України» та нагородженням орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня», розпочала свій виступ із поставлення проблемних  питань: Хто такий волонтер? Що таке національно-патріотичне виховання?

На її думку, це в першу чергу – особиста безпосередня участь у вирішенні певної суспільно важливої проблеми, і також визначальним є принцип добровільності, адже волонтер діє за покликом душі, з почуття потреби реалізувати свою громадянську позицію.

Протягом своєї доповіді спікерка ознайомила колег із теоретичними питаннями волонтерського руху, його зв'язком та національно-патріотичним вихованням, успішністю задіяних до активності здобувачів освіти у подальшому житті. Вона розповіла присутнім про благодійні акції, в яких бере (брала) активну участь, про власноруч розроблену настільну гру з громадянської освіти «Один, два – твої права!», яка посіла почесне перше місце у конкурсі від ГС «Освіторія».

На завершення своєї промови педагогиня закликала колег: «Від ідей до дій. Добрі справи як стиль життя!».

Немає коментарів:

Дописати коментар