3/01/2024

 

 Вебінар

«Біологія в житті: міфи і неточності»

28 лютого 2024 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області проведений вебінар за темою «Біологія в житті: міфи і неточності».

Сергій Лосік, викладач ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей», на початку свого виступу звернув увагу колег на актуальність обраної, для розгляду, теми. Він сказав, що біологія постійно розвивається і є багато аспектів, які залишаються незрозумілими або неочевидними. Педагог наголосив, що під час проведення навчальних занять необхідно розвивати в учнів критичне мислення, формувати відповідальне ставлення до навколишнього середовища, підвищувати наукову грамотність тощо.

Протягом вебінару спікер продемонстрував присутнім цифрові інструменти, що застосовує під час своєї педагогічної діяльності та ознайомив із джерелами, що є у нагоді для отримання достовірної інформації. Навів приклад створення здобувачами освіти творчого домашнього завдання для розвитку в них критичного мислення, а також для мотивації зацікавлення предметом.

Під час підбиття підсумків викладач сказав, що «Сучасний світ рясніє інформацією, не вся з якої є достовірною.», і тому він пропонує аналізувати міфи та неточності зі здобувачами освіти задля виявлення маніпуляцій,  вміння шукати достовірну інформацію, а також відкриття для себе нових цікавих фактів.

Немає коментарів:

Дописати коментар