3/20/2024

 

 Вебінар

«Впровадження елементів STEM-освіти в освітній процес з хімії»

19 березня 2024 року  Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області проведений вебінар за темою «Впровадження елементів STEM-освіти в освітній процес з хімії».

Юлія Горбачова, викладач ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю», на початку свого виступу звернула увагу колег, що останнім часом в країні активно розвиваються комп’ютерні технології, нанотехнологія, робототехніка та штучний інтелект. І наразі на перше місце стає не здобуття суми знань, а вміння знайти потрібну інформацію та практично вміти її використовувати, що і є завданням STEM-освіти.

Протягом вебінару колеги мали змогу ознайомитись із прикладами використання викладачем елементів STEM-освіти під час вивчення предмету з хімії, у позаурочний час, у ході проведення предметного тижня. А також під час проведення наукових експериментів, які проводились спільно із здобувачами освіти та навчальних конкурсів. Було детально продемонстровано кожен етап STEM-завдання за допомогою коротенького відео.

На завершення свого виступу, спікер зазначила, що застосування STEM-технологій сприяє розвитку навичок критичного мислення та пізнавальних інтересів здобувачів освіти, що спонукає виявляти уяву, творчість, і підвищує їх активність.

Немає коментарів:

Дописати коментар