2/02/2021

 Вебінар «Інтегроване навчання предмету та мові в підготовці здобувачів освіти технічних професій»

01 лютого 2021 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Інтегроване навчання предмету та мові в підготовці здобувачів освіти технічних професій».


 Марія Гладиш, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та спеціальної освіти Запорізького національного університету на початку свого виступу розповіла про історію виникнення терміну CLIL, тобто інтегрованого навчання мові та предмету. Вона зауважила, що така інтеграція дозволяє здобувачам освіти засвоїти лексику і мовні структури, які їм необхідні для розуміння і використання предметних знань. Педагог наголосила, що CLIL – це двофокусний підхід до процесу навчання і викладання, при якому перша й додаткова мови використовуються як для вивчення предметного змісту, так і для поліпшення мовних знань на необхідному рівні.

Пані Марія повідомила колегам, що у  січні 2016 року делегація Нарвського коледжу Тартуського університету відвідала ЗНУ та започаткувала спільний  естонсько-українського проєкту «Впровадження багатомовної моделі освіти та методології інтегрованого навчання предмету і мови (Content and Language Integrated Learning (CLIL)) в Запорізькому національному університеті та Запорізькій області».

Спікер ознайомила учасників вебінару з основними аспектами та характеристиками інтегрованого навчання мові та предмету. Викладач розмістила на слайдах презентації курси та програми, в яких можна взяти участь щодо застосування CLIL.

На завершення доповідач закцентувала увагу присутніх на тому, що бажано використовувати інтегроване навчання предмету та мові у сучасній технічній освіті та закликала брати участь у Міжнародних проєктах.

Немає коментарів:

Дописати коментар