2/10/2021

 

Вебінар «Використання онлайн дошок для підвищення мотивації здобувачів освіти під час змішаної форми навчання»

09 лютого 2021 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Використання онлайн дошок для підвищення мотивації здобувачів освіти під час змішаної форми навчання».

Ольга Солокова, викладач Запорізького авіаційного коледжу ім. О.Г. Івченка на початку свого виступу ознайомила присутніх із основними характеристиками віртуальних інтерактивних дошок. Вона розповіла, що обрала для себе безкоштовний та найзручніший  ресурс для використання під час викладання предметів – це ClassroomScreen. Вона наголосила, що на її думку, ClassroomScreen – це проста платформа, здатна змінити життя викладача!

Протягом своєї доповіді вона перелічила можливості цієї онлайн дошки, а саме: багатомовність, різноманітний вибір фонів, збереження трьох списків для генератора випадкових імен,  доступ до мікрофона комп’ютера, використання QR-коду, малювання, написання тексту, обирання режимів роботи здобувачів освіти, застосування таймеру та годиннику. А також зауважила, що  нещодавно з'явився ще один чудовий інструмент – це ЗМІ, за допомогою якого можна з інтерактивної дошки в класі запускати відео, завантажувати зображення, інтерактивні завдання зі сторонніх додатків, що мають html-код та включати веб-камеру.

На завершення свого виступу спікер зауважила, що онлайн дошки для спільної роботи – це відмінне рішення для тих, хто хоче зробити викладання навчальних предметів більш ефективним.

Юлія Кравчук, викладач Запорізького авіаційного коледжу ім. О.Г. Івченка у ході вебінару поділилась з колегами власним досвідом використання онлайн дошки whiteboard.chat під час проведення навчальних занять. Вона покроково продемонструвала на слайдах презентації можливості цієї платформи. Перелічила такі її переваги: одночасний контроль за усіма учасниками процесу; організація індивідуальної роботи для кожного окремо та сумісної роботи з можливістю спільного редагування; безкоштовне використання; не потребує реєстрації.

Пані Юлія підбила підсумки вебінару: що використання таких онлайн ресурсів в освітньому процесі надає можливості працювати на власних дошках, одночасної роботи з дошкою та онлайн ресурсами, зберігати свої роботи, багатого функціоналу для технічних професій, використовувати не тільки при дистанційному навчанні та здійснювати контроль роботи одночасно за всіма учасниками процесу.

Немає коментарів:

Дописати коментар