2/26/2021

Вебінар

«Медіаграмотність та критичне мислення у професійному навчанні»

23 лютого 2021 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою
«Медіаграмотність та критичне мислення у професійному навчанні».

Марія Гладиш, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та спеціальної освіти Запорізького національного університету на початку свого виступу поставила риторичні питання учасникам: «Що таке медіа і як вони на нас впливають?», «Що таке медіаграмотність?», «Що таке медіаосвіта?!».


Пані Марія розповіла присутнім про проєкт «Медіаграмотність у регіонах України», який був реалізований у ЗНУ за підтримки німецької організації «Interlink Academy» та Посольства Німеччини в Україні. За мету проєкту було взято: опановування 12 представниками міст і сіл Запорізької області новими знаннями з медіаграмотності та розвиток свої тренерських навичок, аби в майбутньому розширювати коло медіаграмотних громадян у своїх регіонах.

 Протягом свого виступу спікер ознайомила колег з техніками, які допомагають розвивати критичне мислення та медіаграмотність у здобувачів освіти. Також ознайомила учасників із метою медіаосвіти, напрямками у сучасній українській освіті, завданнями та технологіями.

На завершення свого виступу викладач наголосила, що медіаграмотність у першу чергу необхідна здобувачам освіти, що пов'язано з особливостями сучасної соціокультурної ситуації, зокрема із широкими контактами підлітків з медіа.



Немає коментарів:

Дописати коментар